tisdag 4 september 2007

Kolera...

Imorgon bär det av! Har allting packat och förberett, så på det planet känns det ganska lugnt. Igår fick jag veta att det har dokumenterats kolerafall i de flyktingläger jag ska arbeta i och att inga väsentliga insatser har kunnat göras för att stoppa spridningen. Två av flyktinglägren hade dessutom varit utan säker vattentillförsel i 3 veckor. I och med att jag har spenderat sommaren med att läsa på om kolerautbrott i flyktingläger var detta lite skrämmande - i en miljö som den i flyktingläger sprids kolera snabbt om inte rätta resurser sätts in i tid för att hindra spridning och ta hand om de sjuka.

Denna utveckling kommer antagligen att leda till att jag kommer att få lite ändrade arbetsuppgifter för att bättre passa situationen i lägren. Vad det innebär utöver det vet jag inte i nuläget, det får vi se när jag är på plats.

Mina första dagar i Sudan kommer jag att vara i Khartoum för att ordna nödvändiga tillstånd, handla förnödenheter (mat!) samt träffa min sudanesiske handledare. Jag kommer att bo på IAS (International Aid Services) guesthouse. Det var dem jag åkte med till Sudan förra gången och det känns tryggt att veta att det finns någon som "håller koll" på mig när jag reser själv.

Så, nu får jag väl damma av min otroligt bristfälliga arabiska och i alla fall försöka komma ihåg hur man hälsar och säger tack!

Vi hörs snart!

Maria

1 kommentar:

Marie sa...

Hej vannen! Hoppas resan gick bra. Tanker pa dig... Saknar dig...
Ta val hand om dig. KRAM